European Junior Championships Sarajevo 2013.

Vijf seconden maakten het verschil tussen goud of zilver en een vijfde plaats op het EK in Sarajevo.

https://www.youtube.com/watch?v=L_9qPE2Cxb0

Klaar voor de kleine finale

Maar nu, ruim een week na de nipt verloren halve finale, nu de ergste teleurstelling weg is, heb ik toch eigenlijk ook wel een goed gevoel aan het EK overgehouden. De eerste helft van dit seizoen was erg lastig. Mijn favoriete technieken, de Te Guruma, de til-technieken en het blokken via de benen, mochten na de invoering van de nieuwe regels van de ene op de andere dag niet meer. Ik begon het seizoen als de nummer 1 van de EJU Ranking en kreeg vertrouwen en mooie toernooien van de bondscoach, zoals de Grand Slam van Parijs en de European Open van Warschau en Tallinn, maar de automatismen waren er niet meer en ik kon de verwachtingen steeds net niet waarmaken. Van die onnodige verliespartijen waren het. Toch begon het al snel technisch lekkerder te lopen. De 5e plaatsen van St. Petersburg en Celje waren mooie opstekers en het gevoel werd gaandeweg het seizoen steeds beter. En nu met deze vijfde plaats op het EK heb ik de aansluiting met de juniorentop weer gevonden. Een goed gevoel dus op weg naar het WK in Ljubljana waarvoor ik deze week door de JBN ben geselecteerd. Op donderdag 24 oktober sta ik op de tatami in de -66 kg en op zondag de 27ste gaan we met het Nederlands herenteam voor een WK medaille.

http://www.jbn.nl/nieuws/DU15709_Herenploeg+actief+op+eerste+WK+teams+junioren.aspx

De afgelopen dagen heb ik rustig getraind, beetje gas teruggenomen, maar vanaf morgen ga ik weer vol aan de bak op weg naar WK goud. Ter voorbereiding ga ik op 10 oktober op trainingsstage naar Strasbourg in Frankrijk.

Mijn sponsors, supporters, volgers en begeleidingsteam wil ik bedanken voor alle ondersteuning en felicitaties.

 

CEP Sport logo Junior-CEP

Voor het eerst in de voorbereiding de ondersteunende kleding van mijn sponsor CEP gedragen. De compressiebroek van CEP activeert de doorbloeding van mijn spieren. Door de toegenomen bloedcirculatie krijg ik meer energie en een groter uithoudingsvermogen. Bovendien vermindert de compressiebroek het risico op blessures door stabilisatie van mijn bovenbeenspieren.